Inauguracja Projektu „Wielojęzyczny Przedszkolak”

Polsko-ukraińska integracja przedszkolaków właśnie wystartowała! Uroczyste otwarcie projektu odbyło się w poniedziałek 5 września 2022 r. w Przedszkolu Samorządowym w Jastkowie.

Relacja z wydarzenia w Panoramie Lubelskiej

Inaugurację Projektu Integracji Polsko-Ukraińskiej dla Przedszkolaków „Wielojęzyczny Przedszkolak” otworzyła Pani Prezes Fundacji Dwujęzyczny Przedszkolak, Aneta Zwolińska. W uroczystości wzięli udział między innymi Wójt Gminy Jastków, Teresa Kot, Dyrektor Przedszkola Samorządowego w Jastkowie, Jolanta Pelc, Doradca Ministra Edukacji i Nauki, Marcin Jakóbczyk oraz przedstawiciele organów i placówek oświatowych gminy Jastków. Minister Edukacji i Nauki, Przemysław Czarnek, nie mógł uczestniczyć w wydarzeniu, jednak przekazał słowa swojego uznania dla projektu na piśmie:

Po przemowach gości nadszedł czas na występy artystyczne przedszkolaków z Jastkowa. Entuzjazm i zaangażowanie dzieci w taniec i zabawę przy akompaniamencie obcojęzycznych piosenek niewątpliwie zapowiada udaną realizację projektu oraz rychły sukces edukacyjny!

Zapis transmisji inauguracji projektu na YouTube

Serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy uwierzyli w projekt „Wielojęzyczny Przedszkolak” i przyczynili się do jego powstania.