Wywiad w Polskim Radiu RDC

Pierwszy wywiad na temat Projektu Integracji Polsko-Ukraińskiej udzielony przez Fundację Dwujęzyczny Przedszkolak.

Prezeska Fundacji Dwujęzyczny Przedszkolak Aneta Zwolińska

Polskie Radio RDC zaprosiło nas do udzielenia wywiadu, w którym opowiadaliśmy o najnowszym Projekcie Integracji Polsko-Ukraińskiej dla Przedszkoli pt. 🇺🇦 „Wielojęzyczny Przedszkolak” 🇺🇦 ! Rozmawialiśmy o podstawowych założeniach przedsięwzięcia, jego celach i beneficjentach oraz korzyściach płynących z przystąpienia do programu.

Przypominamy, że projekt „Wielojęzyczny Przedszkolak” to inicjatywa, która poszerza zakres nabywanych przez dzieci języków do trzech (angielski, polski i ukraiński), umożliwia szybką integrację dzieci władających różnymi językami ojczystymi, zapewnia im komfort emocjonalny i łatwiejsze odnalezienie się w grupie wielonarodowościowej.

W projekcie mogą wziąć placówki przedszkolne na terenie całej Polski i to całkowicie bezpłatnie!

Serdecznie zachęcamy do wzięcia udziału w projekcie, zapisy wciąż trwają 🙂

Formularz zgłoszeniowy i wszystkie szczegóły dotyczące Integracji Polsko-Ukraińskiej znajdziecie w poście na naszym Facebooku 👉

Zachęcamy również do lektury artykułu o projekcie na stronie internetowej Radia RDC 👉