„Wielojęzyczny Przedszkolak” – opinie uczestników projektu

Projekt Integracji Polsko-Ukraińskiej „Wielojęzyczny Przedszkolak” dobiegł już końca, ale my chcielibyśmy jeszcze raz z całego serca podziękować wszystkim uczestnikom projektu za czynny udział oraz wspaniałe pomysły na realizację zadań! Dzięki Wam wiemy, że to co robimy ma sens 💙💛

Zdjęcie z realizacji projektu w Samorządowym Przedszkolu w Sierakowicach

Mamy wielką przyjemność podzielić się z Wami kilkoma opiniami od uczestniczek projektu „Wielojęzyczny Przedszkolak” 😊

Opinia Weroniki Woźniak, nauczycielki wychowania przedszkolnego z Samorządowego Przedszkola w Sierakowicach:

Co się Pani najbardziej podobało w tym projekcie?

Jest wiele rzeczy, dzięki którym projekt ten był o wiele lepszy od setek innych projektów. Na pierwszym miejscu życzliwa i miła atmosfera na grupie na Facebooku, wzajemne docenianie siebie, uzyskiwanie pochwały ze strony organizatorek, co dawało chęć do działania, możliwość dzielenia się pomysłami, wspaniała zabawa i wartościowe lekcje dla dzieci, które naprawdę sprawiły, że dzieci jeszcze silniej zacieniły swoje więzi z rówieśnikami, zwłaszcza z Ukrainy.

Czy coś nie podobało się Pani w tym projekcie?

Nie ma takiej rzeczy. Na wszystkie moje wątpliwości i pytania bardzo szybko odpowiadały Panie z Projektu, dzięki czemu czułam się bardzo spokojnie przy jego realizacji i czułam się bardzo doceniana.

Czy ma Pani sugestie, jak ulepszyć ten projekt? Czy coś by Pani zmieniła? Może z czegoś by Pani zrezygnowała lub coś dodała?

Mam takie odczucie, że ten projekt dopracowany był przez organizatorki do perfekcji.

Czy chce Pani podzielić się ogólną opinią na temat projektu?

Jestem bardzo zadowolona z tego, że wzięłam udział w projekcie. Dzięki niemu każdego dnia byłam zmotywowana do działania, do poszukiwania autorskich rozwiązań na realizację zadań. Tydzień czasu przeznaczony na wykonania zadania był idealnie wymierzonym czasem pod względem planowania zajęć. A sama atmosfera panująca na grupie na Facebooku była bardzo przyjemna, Panie nas wspierały, doceniały, nagradzały, co wielu osobom dodawało otuchy.

Opinia Moniki Banaszczyk, nauczycielki wychowania przedszkolnego w Przedszkolu Publicznym nr 13 „Słoneczny Domek” we Włocławku:

Projekt bardzo mi się podobał mimo tego, że na początku obawiałam się, czy podołam. Dziewczynka która jest w mojej grupie bardzo się dzięki niemu otworzyła. Przy zadaniach w języku ukraińskim pokazywała innym dzieciom, co mają robić i dzięki temu bardzo się dowartościowała. Nasze dzieci z kolei uświadomiły sobie, z jaką barierą językową Milana zmaga się na co dzień.

Opinia anonimowa:

Projekt ,,Wielojęzyczny przedszkolak” jest ciekawą i inspirującą formą wzbogacenia zajęć z przedszkolakami. Dzięki urozmaiconej i łatwo dostępnej, przejrzystej platformie edukacyjnej każdy uczestnik projektu może znaleźć ciekawe i interesujące treści bez problemu. Dzieci bardzo dobrze bawiły się biorąc udział w realizacji zadań projektowych.

Serce nam rośnie, czytając tak miłe słowa! Dziękujemy!