Akcja „Czytanie książek po angielsku”

Z przyjemnością ogłaszamy, że wznawiamy charytatywną akcję czytelniczą pt. „Czytanie książek po angielsku”!

„Czytanie książek po angielsku” to cykliczne wydarzenie, które organizowaliśmy w ubiegłych latach na terenie Warszawy m.in. w przedszkolach publicznych, szkołach podstawowych, parkach, bibliotekach publicznych i centrum handlowym Blue City.

Celem akcji jest zachęcenie najmłodszych do kontaktu z językiem angielskim poprzez literaturę i wspólne czytanie, a także wspieranie Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa na lata 2021-2025.

Czytanie bajek po angielsku w Przedszkolu Małego Księcia w Wieprzu

Odwiedziliśmy już pierwsze przedszkole w ramach akcji czytelniczej. Dzieci z Przedszkola Małego Księcia w Wieprzu z zainteresowaniem i skupieniem słuchały bajek czytanych przez nasze lektorki po angielsku, a my dostaliśmy piękne podziękowania od Pani Dyrektor Przedszkola Danuty Adamczyk. My również dziękujemy za miłe przyjęcie i zaangażowanie w promowanie czytelnictwa wśród przedszkolaków! 🤩